ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Promisiuni de extinderea programului Aeroportului Brașov

Publicat: miercuri, 27 Septembrie 2023 , ora 21.11
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Compania aeriană Dan Air acuză Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav (AIBG) și ROMATSA că a pierdut 2,6 milioane de euro până acum, din cauza programului redus al aeroportului de la Brașov.

Președintele Consiliului Județean Brașov, Todorică Șerban, a fost luni, 25 septembrie, la București, unde a purtat discuții cu conducerea ROMATSA. Liderul județean spune că a fost abordată și problema programului aeroportului brașovean.

S-a convenit ca, în perioada imediat următoare, conducerea executivă a RA "AIBG" să înainteze la ROMATSA o solicitare de extindere a programului de funcționare, bazată pe o documentație care să țină cont atât de datele economice reieșite din primele trei luni de activitate aeroportuară, cât și de rezultatele consultării companiilor aeriene pe tema orarului actual, 7:00-19:00.

Concret, s-a stabilit ca programul va fi prelungit, însă trebuie să se țină seama și de limitările bugetare ale AIBG. O nouă întâlnire de lucru, în același format, este programată la ROMATSA în prima parte a lunii octombrie.

Sorin Țîrcă