ACUM:
12.00
Radiojurnal

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

AJOFM derulează două proiecte finanțate cu fonduri europene pentru tinerii NEET

Publicat: miercuri, 27 Septembrie 2023 , ora 15.31
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Peste 2200 de tineri din categoria NEET sunt în județul Brașov, în prezent, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă - AJOFM.

Tinerii NEET sunt cei care au vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, care nu au un loc de muncă, nu urmează o formă de învățământ și nu participă la activități de formare profesională. Din totalul acestora, peste două treimi nu au studii ori au absolvit doar învățământul primar - aproape 700 și gimnazial - peste 850.

Ei sunt și cei care sunt cel mai greu de angajat. Pe de altă parte, AJOFM derulează două proiecte finanțate cu fonduri europene pentru tinerii NEET în județul Brașov și Regiunea Centru.

Directorul AJOFM Brașov, Liliana Dragomir, ne-a oferit mai multe detalii:

"Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Brașov implementează două proiecte în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov și Camera de Comerț și Industria a Județului Brașov. Este vorba de 500 de tineri pe fiecare proiect, deci în jur de 1000 de tineri. Vreau menționez în proiect cu Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov, s-au acordat 15 posibilități ca tinerii își desfășoare o activitate de antreprenoriat, iar pentru proiectul cu Camera de Comerț, pentru 5 tineri să-și dezvolte o activitate de antreprenoriat. Aceștia primesc o sumă de 25.000 euro fiecare în parte. De asemenea, activitatea pe care am desfășurat-o în cadrul agenției județene a fost de înregistrare a tinerilor din județul Brașov, informare a acestora, de consiliere, mediere a muncii și formare profesională după necesitățile fiecărei persoane".

Până acum, aproape 300 de tineri au reușit să-și găsească un loc de muncă prin aceste proiecte, care vor continua până în luna decembrie.
Adina Chirvasă