ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Zeci de microbuze școlare pentru copiii din mediul rural

Publicat: marți, 19 Septembrie 2023 , ora 17.57
Sursa foto: arhivă / RATBV
Sursa foto: arhivă / RATBV
Administrația județeană a demarat procedurile pentru achiziționarea a 28 de microbuze școlare electrice.

Astfel, 26 de comune din județul Brașov vor primi câte un astfel de microbuz „verde”, iar o localitate va primi două.

“În acest moment, la Consiliul Județean avem două astfel de proiecte. Unul deja a fost semnat, cel al Ministerului Educației, care se referă la achiziția de microbuze școlare electrice, deci de microbuze școlare verzi. Este un proiect care pentru județul Brașov are o valoare de aproximativ 30 de milioane de lei, iar în urma achiziției, 28 de astfel de microbuze școlare vor ajunge la localitățile din mediul rural, cu mențiunea că singura care va beneficia de două astfel de microbuze va fi comuna Tărlungeni. Prioritatea a fost stabilită în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean”, a explicat vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Ciprian Sterpu.

Al doilea proiect pentru achiziția de microbuze școlare, care vor ajunge și în unitățile din orașe, este depus la Administrația Fondului Mediu, a adăugat reprezentantul administrației județene:

“Un alt proiect ce are ca scop achiziția de microbuze este unul pe care l-am depus la Administrația Fondului de Mediu. Acesta are o valoare de 25 de milioane de lei. Cinci dintre acestea cu siguranță vor ajunge și vor deservi școlile speciale din subordinea Consiliul Județean Brașov. Am depus acest proiect și suntem optimiști, deoarece are poziția cu numărul 3, iar la Administrația Fondului de Mediu contează ordinea celor înscriși”.

La începutul lunii, ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea, anunța că 3 microbuze școlare, dintr-un total de 110 de autovehicule destinate exclusiv transportului elevilor din învățământul preuniversitar de stat din toată țara, au ajuns deja la Brașov.
Camelia Vlad