ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Din bun samaritean, un brașovean a devenit victima tâlharilor care l-au și sechestrat

Publicat: vineri, 15 Septembrie 2023 , ora 17.24
Sursa foto: Poliția Română
Sursa foto: Poliția Română

Din bun samaritean a devenit victimă. Este cazul unui brașovean contactat de un grup de persoane prin intermediul rețelelor de socializare sub pretextul că acestea s-ar fi rătăcit în orașul de la poalele Tâmpei.

Astfel, ar fi stabilit un punct de întâlnire, de unde să-l preia pe bărbat pentru a-i îndruma prin oraș. Abia când a fost amenințat și deposedat de telefonul în valoare de 2700 lei, brașoveanu a relaizat că ceva este în neregulă și s-ar fi răzgândit. Însă a fost prea târziu. Persoana vătămată ar fi fost lipsită de libertate timp de aproximativ o oră, după care ar fi fost amenințată cu acte de violență pentru a nu sesiza organele de poliție.

Totuși bărbatul a sesizat oamenii legii, iar în urma cercetărilor efectuate de polițiști, aceștia au identificat persoanele bănuite, fiind vorba de 4 tineri, cu vârste cuprinse între 19 și 22 de ani, și au stabilit forma de participație a fiecăruia în parte.

În baza probatoriului administrat, Judecătoria Brașov a emis 3 mandate de percheziție domiciliară, care au fost puse în executare de către polițiști, la data de 14 septembrie, în municipiile Brașov si Săcele din județul Brașov si comuna Izvoarele din județul Prahova. În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate mai multe bunuri, ce au fost folosite la comiterea faptelor sau au fost obținute în urma acestora.

Trei dintre tineri au fost identificați la adresele de domiciliu și conduși la sediul Poliției Municipiului Brașov, în vederea audierii și dispunerii măsurilor preventive. Cea de-a patra persoană bănuită a fost identificată pe raza municipiului Târgoviște.

În urma audierilor, toate cele patru persoane bănuite au fost reținute de către polițiști pentru 24 de ore și introduse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

În cursul zilei de astăzi, 15 septembrie Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov a formulat propunere de arestare preventivă iar cele patru persoane bănuite au fost prezentate în fața judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov, care a dispus măsura arestării preventive a acestora pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate în cadrul dosarului penal, sub îndrumarea și supravegherea procurorului din cadrul acestei unități de parchet, relativ la infracțiuni de tâlhărie calificată, lipsire de libertate în mod ilegal, furt și influențarea declarațiilor.


Radio România Brașov FM