ACUM:
6.00
Agenda Zilei
Urmează:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„Un colț de Românie”, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

Publicat: marți, 12 Septembrie 2023 , ora 19.17
Sursa foto: Centrul Cultural Reduta
Sursa foto: Centrul Cultural Reduta

Sâmbătă, 16 septembrie, la ora 13.00, la Centrul Cultural Reduta din Brașov va fi vernisată expoziția „Un colț de Românie”.

Expoziția, care cuprinde aspecte de artă tradițională, meșteșuguri, meserii și ateliere interactive, este organizată cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului, ediția XXX.

“De asemenea, va fi expusă o selecție de fotografii înscrise în Concursul național de fotografie «Oameni și Datini» organizat anual de Centrul Cultural Reduta. Vizitatorii vor cunoaște o serie de obiecte de uz casnic strânse de colecționari brașoveni, vor admira costume populare și vor participa la atelierele interactive organizate cu ocazia acestui eveniment”, au precizat reprezentanții instituției brașovene.

Expoziția va putea fi vizitată între orele 11.00 – 17.00, în Sala de muzică a Centrului Cultural Reduta.

Anual, în luna septembrie, cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului, milioane de cetățeni sunt invitați să viziteze monumente istorice sau să ia parte la evenimente prin care cunosc patrimoniul cultural din întreaga Europă.

Și în România, din 1992, evenimentul oferă participanților ocazia să descopere nu numai monumente istorice, dar și patrimoniul cultural mai puțin cunoscut care, în mod obișnuit, nu este accesibil publicului larg.

Tema aleasă anul acesta de Consiliul Europei este Living heritage, adică Patrimoniul viu.

Radio România Brașov FM