ACUM:
11.03
Pulsul Zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

BRAȘOV. Licitație pentru pista de biciclete care va lega cartierul Astra de gară

Publicat: miercuri, 6 Septembrie 2023 , ora 13.36
foto: Primăria Brașov
foto: Primăria Brașov

Așteptate de multă vreme, pistele de biciclete din oraș sunt mai aproape de a deveni realitate.

Municipalitatea a lansat licitația pentru pista de pe traseul 1, respectiv Poienelor - B-dul Saturn - Lămâiței, Alexandru Vlahuță, - Bulevardul Gării - Victoriei, B-dul Mihai Kogălniceanu- centrul istoric.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea: "Va face legătura dintre cartierul Astra cu Gara Brașov și cu Centrul Civic și de acolo, pe banda existentă, cu Centrul Istoric. Este o bandă cu o lungime de 6 km. Totodată, pe traseul acestei benzi vor fi amenajate trei zone pentru închirierea sau parcarea bicicletelor. Vom avea 50 de rasteluri în care brașovenii își pot parca bicicletele"

Câștigătorul licitației va avea la dispoziție 6 luni pentru terminarea lucrărilor. Valoarea proiectului este estimată la 13 milioane de lei, fără TVA, fondurile fiind asigurate prin finanțare nerambursabilă, prin Programul Operațional Regional. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 22 septembrie.
Adina Chirvasă