ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Somații pentru sute de brașoveni și instituții publice. Vezi de ce...

Publicat: luni, 4 Septembrie 2023 , ora 14.44
foto: Radio România Brașov FM
foto: Radio România Brașov FM

Sute de brașoveni, dar și instituții publice din Brașov - printre care și Municipiul Brașov, prin RIAL, au primit deja somații, prin care sunt anunțați că, din 2024, vor fi supraimpozitați pentru terenurile și clădirile neîngrijite.

Potrivit Hotărârii de Consiliu Local, supraimpozitarea se face până la 500%, însă toate aceste decizii trebuie aprobate, în prealabil, în ședința de plen. În ceea ce privește somațiile primite de municipiul Brașov, acestea sunt dublate cu somațiile primite de RIAL, dar fiind că RIAL-ul este în subordinea Consiliului Local.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea, a precizat: "Este vorba despre clădiri în care municipiul Brașov deține cote-părți, apartamente care sunt în administrarea RIAL-ului, iar acele clădiri nu respectă condițiile optime de utilizare și reprezintă un risc pentru domeniu public. De aceea, Direcția Fiscală împreună cu Primăria au analizat pe teren și au ajuns la concluzia că în cazul în care nu se vor face intervenții, vor fi propuse pentru supraimpozitare începând cu anul 2024. Sperăm ca proprietarii de acolo să facă demersurile necesare, iar cotele-părți care revin municipiului, cotele-părți ca valoare, vor fi asigurate din bugetul municipiului Brașov".


Listele celor somați sunt disponibile și pe site-ul Primăriei. Reamintim că, potrivit procedurii, starea clădirilor este constatată de Poliția Locală Brașov și majorarea impozitului este aplicată de Direcția Fiscală Brașov.

LINKUL AICI: https://www.brasovcity.ro/ro/financiar

Adina Chirvasă