ACUM:
18.05
Sens unic (continuare)
Urmează:
19.00
Buletin de știri
Apoi:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Caravana SMURD, la Brașov

Publicat: luni, 4 Septembrie 2023 , ora 12.23
foto: ISU Brașov
foto: ISU Brașov

Caravana SMURD "Fii pregătit" și Centrul Mobil pentru răspuns în situații de urgență vor ajunge la Brașov.

Marți, 5 septembrie, în intervalul orar 10.00-18.00, acestea se vor afla pe Aleea Tiberiu Brediceanu. Doritorii pot învăța cum să salveze oamenii, cum să se protejeze pe sine, să-și apere familia, dar și comunitatea de pericole.

"Aceste centre mobile pot fi folosite pentru a organiza cursuri diverse de instruire medicală, atât pentru populație cât și pentru profesioniștii din cadrul sistemului de urgență. Participarea doritorilor la informații și cursuri de pregătire asigură creșterea capacității acestora de a reacționa corespunzător în situații neprevăzute, precum inundații, incendii, cutremure etc…", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Brașov, mr. Ciprian Sfreja.

Voluntarii vor fi instruiți în acordarea primului ajutor medical de bază, în tehnici de stingere a incendiilor în locuințe și vor primi informații despre modul de se comporta în diferite situații de urgență.

Sorin Țîrcă