ACUM:
23.00
Transilvania by night
Urmează:
0.00
Transilvania by night
Apoi:
6.00
Agenda Zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Recomandări de la salvamontiști pentru pasionații de downhill

Publicat: joi, 31 August 2023 , ora 14.10
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă
Salvamont continuă campania de prevenire a accidentelor montane prin publicarea de recomandări privind activitățile montane și măsuri ce trebuie întreprinse în situații deosebite pe munte.

În Masivul Postăvaru, traseele de downhill au fost deschise oficial de anul trecut și deja se organizează tabere pentru perfecționarea acestui sport.

Coborârea în viteză cu bicicleta pe un traseu presărat cu obstacole cum ar fi săritori, rampe sau serpentine în ac de păr, trasee presărate cu zone cu bolovani sau rădăcini fac deliciul dependenților de adrenalină.

Echipamentul este foarte important și în această situație, reamintesc , însă, salvamontiștii brașoveni, care vin cu câteva recomandări pentru cei care merg cu bicicleta în pădure.

Echipamentul și bicicleta

- Folosiți echipamentul de protecție adecvat activității din care casca, genunchierele, cotierele și protecția de spate sunt obligatorii.

- Folosiți bicicleta dedicată acestor tipuri de trasee.

- Pentru a beneficia de aderență maximă în timpul coborârii, este important ca starea cauciucurilor să fie bună, în special pentru roata față.

- Acordați cea mai mare atenție posibilă sistemului de frânare al bicicletei.

Traseul și pregătirea fizică

- Faceți o recunoaștere inițială a traseului. Aceasta se realizează pe jos sau cu bicicleta, la viteză mică, pentru a identifica obstacolele și modul de a le aborda.

- Nu staționați și nu urcați pe mijlocul traseului și în zonele fără vizibilitate.

- Manifestați atenție sporită și reduceți considerabil viteza în zonele de intersectare cu alte trasee.

- Alegeți traseul de coborâre cu nivel de dificultate corespunzător pregătirii tehnice, sportive și fizice de care dispuneți.

- Adaptați viteza în funcție de nivelul de experiență.

Nucu Jalea