ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cel mai mare festival de zbor liber din lume, invitat la Alpin Film Festival

Publicat: luni, 28 August 2023 , ora 14.55
Sursa foto: captură video / Facebook / Alpin Film Festival
Sursa foto: captură video / Facebook / Alpin Film Festival

Un invitat de onoare de renume mondial are ediția din acest an a Alpin Film Festival.

Cel mai mare festival de zbor liber din lume, Coupe d’Icare, va fi prezent joi, 7 septembrie, de la ora 19:00, la Centrul Cultural Reduta din Brașov.

„Suntem foarte bucuroși să avem ca invitat de onoare cel mai mare festival de zbor liber din lume, din Franța. Sunt peste 300 de țări care participă și suntem foarte bucuroși că anul acesta ei vin la Brașov să prezinte festivalul, urmând ca noi, în luna septembrie, către final, să mergem să reprezentăm Brașovul în Franța, pentru că va fi România țară invitată și Alpin Film Festival va organiza acest eveniment, în Franța”, a spus organizatorul Alpin Film Festival, Dan Burlac.

Coupe d’Icare se desfășoară în Franța în apropiere de Grenoble, în satul Saint- Hilaire.

Acesta reunește în fiecare an peste 10.000 de piloți din întrega lume, pasionați de zborul liber, care își arată măiestria în peste 15 discipline, cum ar fi: parapantă, deltaplan, baloane cu aer cald, planorism, wingsuit si altele.


La finalul zilei de joi va fi prezentat, în premieră în România, filmul LUNDO KOLOLA, care a câștigat anul trecut Marele Trofeu la Competiția de film.

Cea de a 8-a ediție Alpin Film Festival se desfășoară în perioada 5 – 10 septembrie la Brașov, Râșnov și Predeal.

Festivalul, au mai spus organizatorii, își propune să promoveze experiența extraordinară a dragostei față de natură, față de munte, spiritul sportiv și un mod de viață sănătos în aer liber.

Programul complet al evenimentelor, aici: Alpin Film Festival

Sursa foto: captură video / Facebook / Alpin Film Festival



Sorin Țîrcă