ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Benzi dedicate transportului în comun, la Brașov

Publicat: miercuri, 9 August 2023 , ora 12.50
Sursa foto: arhivă / RATBV
Sursa foto: arhivă / RATBV

Traseul liniei 5 din Brașov va avea bandă dedicată de la un capăt la altul, pe ambele sensuri de mers, între Poienelor și Municipal.

O altă bandă dedicată transportului în comun va fi pe Bulevardul Victoriei, tot pe ambele sensuri de mers.

“Am lansat licitația pentru amenajarea de benzi dedicate transportului în comun. Obiectivul nostru este să le asigurăm brașovenilor și turiștilor mijloace de transport prietenoase cu mediu și condiții confortabile în aceste mijloace de transport, dar și să ne asigurăm că ele ajung foarte repede la destinație, iar soluția cu benzile dedicate este o soluție care a dat rezultate în toată lumea și sperăm că vom vedea curând și la Brașov efectele benefice ale acestui sistem”, a spus purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea.

Lungimea traseului benzilor dedicate, cumulată pentru cele 3 trasee, este de aproximativ 12,68 km.

Marcajele rutiere se vor reface cu vopsea reflectorizantă.

De asemenea, se vor reabilita trotuarele adiacente traseului benzilor, în zonele afectate de fisuri, tasări, văluriri.

Pe lângă culoarea diferită a covorului asfaltic și marcajele aferente, separarea benzilor dedicate se va face, în funcție de posibilitățile din fiecare zonă de pe traseu, prin benzi rezonatoare, profile de cauciuc sau stâlpișori. 

Durata lucrărilor de amenajare și marcare a benzilor dedicate este de maxim 8 luni, iar valoarea lucrărilor de 14,5 milioane lei, plus TVA.

Sorin Țîrcă