ACUM:
10.00
Buletin de știri
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Jazz și blues în orașul de la poalele Tâmpei, în weekendul prelungit de Sfânta Maria

Publicat: joi, 3 August 2023 , ora 14.19
Sursa foto: Sursa foto: brasovjazz.ro
Sursa foto: Sursa foto: brasovjazz.ro
54 de evenimente pentru toate gusturile și vârstele, cinci scene, peste 100 de artiști, din 9 țări, 6 zile. Sunt cifrele ce rezumă cea de-a 11 a ediție a Brașov Jazz & Blues Festival, eveniment care va avea loc în perioada 10-15 august.

„Concerte de jazz, blues, gospel și filme. Înseamnă cinci scene: o scenă în Piața Sfântul Ioan - este scena principală a festivalului, este singurul loc pe bilete; două scene în Parcul Central, scena artiștilor locali brașoveni și scena unde au loc atelierele muzicale, precum și scena Feel Good - o scenă de DJ. Mai este scena din Piața Brassai, scena artiștilor români, la fel cu intrare gratuită și scena din grădina de la JUNO. Avem în total peste 100 de artiști, 30 internaționali și 50 din Brașov. Mă bucur că am reușit să unim comunitatea muzicienilor locali de jazz și de blues. Cu siguranță se vor găsi activități pentru fiecare în cele șase zile de festival”,
a spus  Marian Gâlea, organizator al evenimentului.

Programul festivalului va fi completat de filme muzicale sau documentare despre artiști, desene animate pentru copii, ateliere în Parcul central sau sesiune de jam session într-un pub din centrul istoric al orașului.

Și în acest an, Festivalul va ieși din Brașov, iar două concerte speciale sunt programate în Bisaericile Fortificate din Bod și Prejmer.

Evenimentul beneficiază de o cofinanțare din partea municipalității brașovene.

„Acest proiect este finanțat de către Primăria Municipiului Brașov cu 250.000 lei, suma maximă, făcând parte din categoria proiectelor mari, cu caracter repetitiv, și fiind proiectul care a luat cel mai mare punctaj”, a precizat viceprimarul municipiului Brașov, Flavia Boghiu.

De asemenea, o finanțare a fost alocată și de la Consiliul Județean, după cum a precizat directorul executiv Direcția Management Proiecte Consiliul Județean Brașov, Imelda Toaso:

„Festivalul a crescut de la an la an, astfel și valoarea finanțării a crescut. Dacă în 2015 vorbim de o sumă de 30.000 lei, începând cu anul 2018 valoarea a crescut la 100.000, iar în acest an Consiliul Județean a acordat 120.000, adică valoarea maximă pentru finanțarea acestui proiect”.

Programul detaliat al evenimentului și informații suplimentare despre artiști pot fi accesate pe site-ul brasovjazz.ro.

Adina Chirvasă