ACUM:
12.10
Weekend împreună (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Top 30 Brașov FM

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Industria brașoveană este în creștere

Publicat: sâmbătă, 29 Iulie 2023 , ora 20.38
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

În primele cinci luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2022, în județul Brașov, la capitolul industrie, cifra de afaceri a crescut cu 14,4%, conform Direcției Județene de Statistică Brașov.

Cele mai mari creșteri s-au înregistrat în domeniul fabricării produselor farmaceutice de baza si a preparatelor farmaceutice, dar și în cel al fabricării echipamentelor electrice.

Și indicele productivității muncii a crescut cu 7,0%.

În schimb, tot în primele cinci luni ale anului 2023, s-au întregistrat scăderi ale producției industriale, comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, în mai mute domenii de activitate dintre care amintim: fabricarea calculatoarelor si a produselor electronice și optice, fabricarea băuturilor sau a mobilei ori industria alimentară.

De asmenea, în luna mai 2023, cifra de afaceri din industrie a crescut față de luna precedentă cu 22,3%, iar față de luna corespunzătoare a anului trecut a crescut cu 15,3%.


Bianca Bucă