ACUM:
12.10
Weekend împreună (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Top 30 Brașov FM

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

S-a întocmit un grup de lucru pentru a ”supraveghea” sănătatea brașoveană

Publicat: sâmbătă, 29 Iulie 2023 , ora 19.57
Sursa foto: Consiliul Județean Brașov
Sursa foto: Consiliul Județean Brașov

Sănătatea, o prioritate pentru Consiliul Județean Brașov. În acest sens, reprezentanții forului au transmis că până la sfârșitul acestui an, componenta de sănătate cuprinsă în Strategia de Dezvoltare a Durabilă a Județului Brașov 2021-2030 va fi actualizată în concordanță cu realitățile anului 2023 din sistemul medical al județului Brașov astfel încât să deservească pacienții.

Aceasta a fost elaborată de Agenția de Dezvoltare Durabilă a Județului Brașov (ADDJB) și aprobată de forul deliberativ al județului în anul 2021.

În acest context, vineri, 28 iulie, președintele și vicepreședintele CJ Brașov au purtat discuții cu managerii spitalelor de interes județean, reprezentanți ai unităților spitalicești municipale și orășenești, ai Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brașov și ai Casei Județene de Asigurări de Sănătate a Județului (CASJ) Brașov.

La întâlnire a luat parte și dr. Cristina Vecerdi, deputat în Parlamentul României, o bună cunoscătoare a sistemului medical brașovean, precum și prefectul Mihai Cătălin Văsii.

În urma întâlnirii s-a luat decizai creării unui grup de lucru din care fac parte reprezentanții insitituțiilor abilitate să ia parte și să să organizeze activtăți în sistemul medical. Aceștia urmează să se întrunească cu regularitate pentru a structura informațiile colectate din județ privind atât starea actuală a domeniului sanitar, cât și starea de sănătate a populației.

"Împreună cu toți actorii implicați în activitatea medicală din județul Brașov, trebuie să identificăm soluțiile cele mai bune, pe baza resurselor de care dispunem și în conformitate cu nevoile pe care le identificăm, astfel încât, la nivelul județului nostru, actul medical să servească la cel mai înalt nivel interesul public. Vom coopta alături de noi Universitatea Transilvania, vom organiza focus-grupuri pe tematici specifice și îi vom consulta și pe medicii tineri pentru a afla viziunea lor asupra modului cum trebuie să se structureze și să funcționeze sistemul public de sănătate. Vom analiza ce oferă mediul privat în domeniul medical și vom ține cont de necesitatea îmbinării serviciilor de sănătate cu componenta de asistență socială pe care o gestionăm prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului.Nu în ultimul rând, vom include în strategie partea de prevenție și educația pentru sănătate a populației", a declarat Todorică Șerban, președintele Consiliului Județean Brașov.

Față de anul 2021, sistemul de sănătate gestionat de administrația publică a județului Brașov a suferit unele modificări importante, precum comasarea Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie cu Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, desființarea Unității de Asistență Medico-Socială de Pneumoftiziologie Sânpetru și iminenta mutare în imobilul respectiv a unei secții din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie și Neurologie, necesitatea construirii unui spital nou de Psihiatrie care să comaseze secțiile exterioare de la Vulcan și Zărnești, precum și intenția de preluare în administrarea Consiliului Județean Brașov a Spitalului CF Brașov, aflat în prezent sub autoritatea Ministerului Transporturilor.

Sursa info: Consiliul Județean Brașov

Bianca Bucă