ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Închiderea depozitului de deșeuri menajere de la Timiș Triaj ne va costa peste 42 de milioane de lei

Publicat: joi, 27 Iulie 2023 , ora 9.14
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Aleșii locali au aprobat, în ședința de plen de miercuri, indicatorii tehnico-economici pentru închiderea și transformarea în spațiu de agrement a fostei gropi de deșeuri menajere a Brașovului, din zona Timiș - Triaj.

Pe de altă parte, însă, municipalitatea va trebui să găsească sursele de finanțare pentru acest proiect, atât pentru partea de închidere, cât și pentru partea de transformare în zonă verde. În calcul sunt luate inclusiv fondurile europene, din Programul Operațional Regional (POR), potrivit primarului municipiului Brașov, Allen Coliban.

Depozitarea a fost sistată la această groapă de deșeuri încă din anul 1997.

Pe lângă depozitul de deșeuri menajere, Primăria Brașov trebuie să îl închidă și pe cel de deșeuri industriale nepericuloase, amplasat în proximitatea primului. În acest caz, costurile ajung la peste 30 milioane lei. Cele două depozite ar trebui să fie închise până la finalul acestui an.

Adina Chirvasă