ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mutarea Grădiniției nr. 5 în spațiul de pe strada Colonel Buzoianu nu este una fezabilă

Publicat: miercuri, 26 Iulie 2023 , ora 13.53
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Varianta relocării activității Grădiniței nr. 5 sau a unor grupe de creșă în clădirea de pe strada Colonel Ion Buzoianu nu este una fezabilă, a spus artitectul șef al municipiului, Dragoș Oprea.

Varianta relocării a fost propusă primarului Allen Coliban de către aleșii locali liberali, în ședința de plen din luna mai, dat fiind că unitatea urmează să intre în lucrări de consolidare.

"Imobilul este subdimensionat. Are, practic, patru camere, e o structură de tip vagon. Clădirea se află pe limita de proprietate, adică nu mai poate suferi o extindere către vale. Are și niște probleme de avizare ISU, iar pentru o funcțiune de tip preșcolar avem nevoie de niște spații minim impuse, cum ar fi cabinet, asistent medical, izolator, cameră de studiu, cameră de dormit, bucătărie, chicinetă, depozite, vestiare. Nu văd posibilă adăpostirii atâtor funcțiuni într-un imobil cu o suprafață utilă de 120m²", a explicat arhitectul șef Dragoș Oprea.

Arhitectul șef mai spune că acest imobil are și mai multe probleme și, în plus, este nevoie să asigure anumite condiții pentru a primi avizele și autorizațiile necesare.

În schimb, consilierul local Pamela Diaconu spune că varianta ar putea fi luată în calcul măcar pentru una-două grupe de creșă:

"Extinderea activității, chiar dacă presupune, evident, realizarea și încadrarea în anumite norme și în anumite condiții, poate avea în vedere mai puține grupe decât în cadrul unei creșe existente. Dau un exemplu, într-o creșă, la momentul de față sunt cinci grupe, dar pentru spațiul din Colonel Buzoianu nu ne permite avem tot cinci grupe, putem facem două și atunci putem avem un corp al unei creșe. Cred orice loc în plus pe care l-am dobândi acum este mai mult decât necesar".

În prezent sunt peste 1000 de copii pe lista de așteptare pentru un loc la creșele din sistemul public din municipiul Brașov.
Adina Chirvasă