ACUM:
10.03
Weekend împreună
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

România s-a calificat în semifinalele Campionatului European de handbal feminin U19

Publicat: joi, 13 Iulie 2023 , ora 8.32
Sursa foto: Facebook / FRH - Federația Română de Handbal
Sursa foto: Facebook / FRH - Federația Română de Handbal

Naționala României s-a calificat în semifinalele Campionatului European de handbal feminin Under-19 -EURO 2023, de la Pitești și Mioveni, după ce a învins formația Elveției cu scorul de 41-36, miercuri seara, în Pitești Arena, în ultimul său meci din Grupa principală I.

După o primă repriză cu fluctuații în joc, tricolorele au dominat repriza secundă, câștigând fără emoții. Și în acest joc, noua jucătoare a Coronei Brașov, Alisia Boiciuc a fost una din cele mai bune jucătoare, încheind partida cu 8 goluri.

Pentru echipa antrenată de Simona Maior-Pașca, Luminița Dinu și Valentina Ardean Elisei principala realizatoare a fost Maria Diana Lixăndroiu 10 goluri.

În celălalt meci al grupei, Portugalia a dispus de Suedia cu 30-23. Portugalia a câștigat grupa, cu 6 puncte, urmată de România, 4 puncte, Suedia, 2 puncte, Elveția, 0 puncte.

În semifinale, România va înfrunta Ungaria, câștigătoarea celeilalte grupe principale. Partida are loc vineri de la ora 19:45, la Pitești. În cealaltă semifinală Portugalia va primi replica Danemarcei.

Adrian Susanu