ACUM:
20.00
Radiojurnal
Urmează:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Apoi:
21.00
Party Time by Dj Rux

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Invitație la Căminul pentru Persoane Vârstnice

Publicat: marți, 11 Iulie 2023 , ora 15.38
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
ONG-urile din domeniul social pot vedea care sunt condițiile de la Căminul pentru persoane vârsnice din Noua.

Invitația a fost lansată în contextul problemelor grave semnalate la mai multe cămine din Ilfov, în urma cărora instituțiile statului au și început o serie de controale ample la toate căminele din țară.

"Căminul de vârstnici de la Brașov, Căminul din Noua, își deschide porțile pentru orice organizație de servicii sociale care dorește să ne treacă pragul. Invităm pe această cale organizațiile de servicii sociale sau furnizorii de stat care vor să vină fie să viziteze, fie să ne sprijine cu propuneri despre cum să îmbunătățim serviciile, să ne calce pragul la căminul pentru vârstnici din Noua pentru a vedea cum se desfășoară lucrurile aici, cum sunt îngrijiți seniorii noștri și, așa cum spuneam, pentru a ne sfătui cum putem face lucrurile mai bine", a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Controale au fost și la Căminul brașovean gestionat de Direcția de Asistență Socială.

Au fost găsite probleme minore, dar conducerea DAS a luat deja măsuri pentru remedierea lor.

"Capacitatea Căminului pentru Persoane Vârstnice din municipiul Brașov este de 135 de locuri. Ca și suprafață pe care o avem de întreținut, avem mai mult de 10.000 de metri pătrați, iar în urma controlului efectuat în cursul zilei de ieri de către instituțiile abilitate, s-a constatat la una dintre camere că avem o cădiță cu pete, un perete cu urme ușoare de igrasie și, la blocul alimentar, patru lămâi mucegăite. Vârstnicii noștri stau în condiții corespunzătoare. De altfel, am beneficiat de o finanțare prin care am putut să le luăm mobilier nou în cursul anului trecut și îi așteptăm pe cei care doresc să ne viziteze centrul", a precizat directorul DAS Brașov, Mariana Topoliceanu.

În total, au fost aplicate 4 amenzi, în cuantum total de 21.500 de lei.

Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Adina Chirvasă