ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Felicia Filip prezentă la Săptămânia Comediei, educație muzicală prin arta spectacolului

Publicat: duminică, 9 Iulie 2023 , ora 23.41
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

La Brașov, în cadrul Săptămânii Comediei, și-a făcut apariția și "Directorul de Teatru" alături de inconfundabila Felicia Filip.

Este vorba despre o adaptare a operei comice cu același nume, compusă de W.A. Mozart. Ineditul spectacol a fost adus la Brașov de Opera Comică pentru Copii București, insituție coordonată de însăși Felicia Filip, prezentă la eveniment.

Conceptul artistic propune o formă de educație muzicală prin intermediul artei spectacolului.

"Într-adevăr este extinsă această idee, această idealizare a spectacolului muzical pentru că este scena, este orchestra, sunt cei care se văd, dar și cei care nu se văd, dar care participă și înnobilează spectacolul. Este o poveste frumoasă care captivează și îi face să participe pe toti cei interesați sau chiar neinteresați de povestea spectacolului muzical", a explicat Felicia Filip în cadrul emisiunii "Weekend Împreună".

Spectacolul nu a fost doar un moment muzical clasic, ci o adevărată poveste care i-a captivat pe copii de la început când dirijorul orchestrei a prezentat și explicat fiecare instrument în parte, după care personajele au dat năvală pe scenă și au lansat înspre spectactori zeci de avioane din hârtie, și până la final, pe parcurs spectacolul clasic fiind condimentat cu numere de magie amuzante.

"Opera Comică pentru Copii a avut cu ceva timp în urmă o inițiativă strălucită: turul ghidat în spatele cortinei. Cu acest prilej, copiii au descoperit culisele, studioul de balet, sălile de repetiție și locul sacru, scena. Spectacolul <<Directorul de teatru>> este o prelungie a acestui demers. Cu ajutorul muzicii lui Mozart, neasemuit de frumoasă, dar și al textului savuros și plin de viață, aflăm meandrele ce duc la realizarea unui spectacol. Vă invit să faceți parte din distribuția acestuia. Regizorul vă așteaptă", a declarat maestrul Cristian Mihăilescu, regizorul spectacolului.

Întregul interviu acordat de Felicia Filip, director Opera Comică pentru Copii, și maestrul Cristian Mihăilescu, în cadrul emisiunii Weekend Împreună”, îl puteți urmări aici:

Browserul Dvs. nu poate reda acest clip.

Sursa video: Radio România Brașov FM
Bianca Bucă