ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul Zilei

Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovenii Norbert Maior și Francesca Maior au reușit al treilea podium consecutiv la juniori în Campionatul European de Raliuri

Publicat: duminică, 9 Iulie 2023 , ora 9.53
sursa foto: Facebook / Norbert Maior
sursa foto: Facebook / Norbert Maior

Brașovenii Norbert Maior și Francesca Maior au reușit al treilea podium consecutiv la juniori în Campionatul European de Raliuri, cu prilejul Raliului Scandinaviei, etapa a cincea a sezonului.

Cu acest nou rezultat excelent, cei doi frați au intrat în lupta pentru titlu european, după ce s-au apropiat la numai 9 puncte de prima poziție în clasamentul general.

Pe un Peugeot 208 Rally4, Norbert Maior a fost de șapte ori pe podium în cele 16 probe speciale, iar la final a fost al treilea, brașoveanul sosind la numai 18 secunde de locul 2, după cei peste 180 de kilometri parcurși. Liderul la zi al campionatului, norvegianul Ola Nore Jr, a fost doar al șaselea.

Un alt rival al românului în lupta pentru titlu, suedezul Victor Hansen, cu care era la egalitate înaintea acestei etape, a fost doar al optulea. Maior s-a clasat pe locul 19 în clasamentul general al Raliului Scandinaviei, la peste 11 minute de învingătorul Oliver Sollberg.

După Raliul Scandinaviei, Norbert Maior rămâne pe locul 2 la general, cu 66 de puncte, dar se află la numai 9 puncte  în urma lui Ola Nore jr, în timp ce următoarele două poziții sunt ocupate de Hansen, cu 56 puncte, și de italianul Robert Dapra, cu 51 puncte.  Un alt pretendent, Max McRae, nepotul legendarului Colin McRae, a încheiat pe 11 în Suedia.

Următoarea etapă din Campionatul European de Raliuri va avea loc în perioada 28-30 iulie în Italia, Rally di Roma Capitale, dar până atunci, cei doi frați brasoveni vor concura săptămâna viitoare în competiția internă, tot pe macadam, la Raliul Sibiului.

Adrian Susanu