ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Sute de brașoveni s-au aliniat astăzi la startul crosului Hospice Casa Speranței

Publicat: sâmbătă, 8 Iulie 2023 , ora 12.11
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Sute de brașoveni, dar și câțiva turiști veniți special astăzi, s-au strâns dis-de-dimineață pe Aleea de sub Tâmpa, unde s-a dat startul crosului Hospice Casa Speranței. Participanții au vrut să le întindă o mână de ajutor bolnavilor care au nevoie de îngrijiri paliative.

„Sunt peste 800 de alergători care sunt alături de noi aici, pe Aleea de Sub Tâmpa. Ei participă la diferite curse: de la curse de copii, până la curse de adulți sau cursele pacienților noștri. În paralel, avem și curse care se desfășoară online cu peste 1.000 de alergători care sunt din toate colțurile lumii și le mulțumim că sunt alături de noi.“, a declarat directorul general al Fundației Hospice Casa Speranței, Mirela Nemțanu. 

Chiar dacă a plouat azi-noapte, vremea a fost numai bună pentru alergare, au spus unii dintre participanți. Iar cel mai important lucru a fost bucuria că-și pot ajuta semenii printr-un gest simplu.

Printre cei care s-au înscris la cursă a fost și prefectul județului, Cătălin Văsii:

„Este unul dintre puținele evenimente care strânge și leagă comunitatea noastră într-un scop nobil și mă bucur foarte mult că sunt foarte mulți participanți și că este, într-adevăr, o reușită! Am venit cu copiii mei, care au participat la eveniment și au obținut rezultate bune, dar dincolo de aceste rezultate, mă bucur foarte mult că au participat.“, a spus prefectul.

Pe lângă competiția live, în paralel se desfășoară și un cros virtual, la care participanții pot să alerge oriunde s-ar afla. Trebuie doar să-și monitorizeze kilometrii parcurși și să posteze apoi pe pagina de Facebook distanța și numărul de concurs. Sponsorii competiției vor dona câte 1 euro pentru fiecare kilometru.

Sorin Țîrcă