ACUM:
14.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
15.00
Buletin de știri
Apoi:
15.05
Sens unic

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Clădirea cu 7 etaje a Maternității Brașov va fi funcțională la sfârșitul lunii septembrie

Publicat: miercuri, 5 Iulie 2023 , ora 12.19
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Clădirea cu 7 etaje a Maternității Brașov, aflată în reabilitare de mai bine de un an, va fi funcțională la sfârșitul lunii septembrie.

În prezent sunt în curs de finalizare lucrările la instalații și la partea de arhitectură.

Urmează montarea lifturilor exterioare și dotarea cu mobilier nou.

Clădirea de șapte etaje, plus mansardă, plus corpul de legătură sunt integral într-o reabilitare completă. Termenul de execuție este 20 septembrie și obligatoriu, având în vedere că cei de la ADR Centru Alba Iulia au semnalat foarte clar că nu mai prelungesc termenul de execuție. Obligatoriu, întreaga clădire trebuie să fie finalizată la sfârșitul lui septembrie”, a precizat managerul unității spitalicești, dr. Mircea Preda.

Acest corp va avea 90 de paturi pentru spitalizare continuă, 7 paturi pentru spitalizare de zi, 9 paturi pentru spitalizare de zi pe oncologie medicală și 12 paturi pentru terapie intensivă.

Prin intermediul acestor lucrări de consolidare și reabilitare a corpului nou al Maternității Brașov se formează și o legătură cu vechiul corp al Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie, la rândul său reabilit recent.


Proiectul este implementat de administrația județeană, cu fonduri europene în valoare de aproape 27 de milioane de lei.

Sursa foto: Radio România Brașov FM

Camelia Vlad