ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Trofeul Ion Țiriac de la Brașov a început ieri

Publicat: luni, 3 Iulie 2023 , ora 9.15
Sursa foto: Facebook / Cosmin Hodor
Sursa foto: Facebook / Cosmin Hodor

Turneul de tenis Trofeul Ion Țiriac World Tennis Tour M25K, dotat cu premii în valoare de 25.000 de dolari și 25 de puncte ATP, a debutat la baza Sportivă Olimpia cu meciuri din zona calificărilor. Programată în perioada 2 – 9 iulie, competiția va continua de astăzi cu meciurile de pe tabloul principal.

Competiția face parte din seria celor șase turnee ITF Futures derulate la nivel național de Fundația Țiriac în parteneriat cu Federația Română de Tenis și sub egida International Tennis Federation.

Cu un tablou principal de simplu de 32 de jucători și 16 echipe la dublu, turneul are 4 primi favoriți de origine română: Nicholas David Ionel (locul 184 ATP), Filip Cristian Jianu (locul 307 ATP), Cezar Crețu (locul 394 ATP) și Dragoș Nicolae Mădăraș (locul 207 ATP), acesta din urmă reprezentând Suedia.

Toate cele 8 Wild Card-uri disponibile au fost oferite strict jucătorilor din România. Directorul turneului este Cosmin Hodor, iar arbitrul principal al competiției este Mihaela Testiban. Gabi Adrian Boitan, Sebastian Gima, Dan Alexandru Tomescu, Vlad Andrei Dancu, Călin Manda, Valentin Vanta și Radu Mihai Papoe, câștigătorul de la Cluj al Țiriac Foundation Trophy, sunt numele altor jucători români calificați direct pe tabloul principal al turneului de la Brașov, alături de tenismeni din Italia, Cehia, Argentina, Suedia, Uzbekistan și Australia.

Adrian Susanu