ACUM:
17.00
Radiojurnal
ACUM:
17.00
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

La Făgăraș, pompierii învață cum să salveze animalele

Publicat: sâmbătă, 1 Iulie 2023 , ora 20.52
Sursa foto: Facebook / ISU Brasov
Sursa foto: Facebook / ISU Brasov

Pompierii s-au pregătit în aceste zile pentru salvarea animalelor. Un nou stagiu din modulul de salvare a animalelor din medii ostile a avut loc la Poligonul Făgăraș.

"Fiecare viață contează", acesta este unul dintre sloganurilor echipelor de intervenție în situații de urgență, astfel aceștia participă, pe parcursul anului, la mai multe activități de antrenare și pregătire pentru salvarea ființelor necuvântătoare. De această dată, stagiile se desfășoară la Poligonul de Antrenament și Pregătire de Specialitate din Făgăraș.

La acest stagiu de perfecționare au participat cadre ale Inspectoratelor pentru Situații de Urgență din județele Sibiu, Covasna și Bistrița, fiind al XVIl - lea stagiu din cadrul modulului. Cursanții participanți au dobândit cunoștințe atât despre o parte din fauna țării, cât și despre animalele care necesită atenție deosebită în modul de abordare pentru salvarea lor.

În acest context, pompierii au aflat informații teoretice și practice despre comportamentul anumitor specii, acordându-se atenție deosebită animalelor de talie mare, des întâlnite în diferite acțiuni ale pompierilor militari.

Nu a fost uitată nici legislația în vigoare privind protecția animalelor, dar nici modul de organizare a acțiunilor de căutare și salvare a animalelor în medii ostile.

"Le multumim pentru sprijinul acordat medicilor veterinari, reprezentanți ai Asociației ARCA - Animal Rescue and Care Association, care au fost prezenti la acest curs. Totodată aducem mulțumiri Regiei Naționale a Pădurilor-Romsilva - Herghelia Sâmbăta și Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Bubalinelor pentru sprijinul acordat în desfășurarea activității de interacțiune cu necuvântătoarele. Dorim să adresăm mulțumiri formatorilor, lt. col. Nan Ioan Radu și plt.adj. șef Sofonea Ioan, și să le urăm cursanților mult succes în a pune în aplicare în intervențiile pentru salvarea animalelor din medii ostile a informațiilor primite în timpul stagiului", au transmis reprezentanții ISU Brașov pe pagina de socializare a insituției.

Bianca Bucă