ACUM:
17.00
Sens unic (continuare)
Urmează:
18.00
Buletin de știri
Apoi:
18.05
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Final de stagiune la Opera Brașov

Publicat: joi, 29 Iunie 2023 , ora 16.22
Sursa foto: Facebook / Opera Brașov
Sursa foto: Facebook / Opera Brașov

În acest weekend, va cădea cortina peste actuala stagiune a Operei Brașov. Finalul de stagiune va fi marcat printr-un spectacol de gală, Carmen, de Georges Bizet, în regia lui Matteo Mazzoni, cel care se află la Brașov pentru a treia oară.

Italianul a mai regizat în orașul nostru spectacolele "Tosca" de Giaccomo Puccini, în 2013 și "Rigoletto", de Giuseppe Verdi, în urmă cu 5 ani. Matteo Mazzoni a dezvăluit câteva din surprizele spectacolului pe care l-a regizat:

"Spectacolul meu este un mare flash-back. Chiar și eu aduc povestea lui Merimee purtând personajele, corul cântăreții, balerinii în sală, în mijlocul publicului, pentru a crea o mare piață. Tot teatrul din Brașov este piața din Sevilla și, astfel, spectatorii văd, în câteva rânduri, protagoniștii noștri nu departe, pe scenă, ci vizavi, în fața lor, pentru o experiență personală mult mai puternică, deoarece, în fond, Carmen este o poveste foarte puternică, foarte complicată, dar care redă un pic dificultățile iubirilor fiecăruia".

La spectacol participă Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov, iar invitat este Corul de copii UNISON Seniorii - Dirijor, manager general George Dumitrașcu.

Vor fi două spectacole, sâmbătă și duminică, ambele de la 18:30, care vor dura câte 3 ore și 50 de minute și fiecare va avea câte trei pauze.

Sorin Țîrcă