ACUM:
12.10
Weekend împreună (continuare)
Urmează:
13.00
Buletin de știri
Apoi:
13.03
Top 30 Brașov FM

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Controale la unitatea turistică unde s-au înregistrat mai multe posibile cazuri de toxiinfecție alimentară la copii

Publicat: miercuri, 28 Iunie 2023 , ora 15.44
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Din cei 90 de copii evaluați medical cu suspiciune de toxiinfecție alimentară, ieri, în timp ce se aflau într-o tabără la Moieciu, 30 au fost transportați la spitalele din județ.

La această oră, 11 dintre ei sunt încă sub supraveghere medicală: doi copii la Spitalul de Boli Infecțioase, doi la Spitalul de Copii, alți șapte la spitalul orășenesc Zărnești.

Direcția de Sănătate Publică Brașov a demarat o anchetă.

O echipă de la serviciul Inspecția Sanitară de Stat s-a deplasat la fața locului; au luat probe de sanitație, au luat probe de apă, probe de sanitație de pe suprafețe, de pe mâinile personalului care lucra în serviciul alimentar. S-a dat o sancțiune, o amendă contravențională în valoare de 2.000 lei pe blocul alimentar. S-au prelevat probe, urmând ca în funcție de rezultate să vedem ce vom stabili în continuare. 11 copii sunt în acest moment internați la spitalele din județul Brașov”, a spus directorul DSP Brașov, dr. Claudia Bularca.

De asemenea, unitatea alimentație a fost închisă, temporar, pentru efectuarea riguroasă a dezinfecției suprafețelor și obiectelor, au precizat reprezentanții DSP.

Starea de sănătate a copiilor este bună, chiar și a celor care au avut nevoie de tratament perfuzabil în cursul nopții, spune specialistul de la Spitalul de Boli Infecțioase Brașov, dr. Ciprian Popa:

“Cei care au venit după-amiază, o parte din ei au stat la perfuzii și, ulterior, au mers înapoi în tabără, ori la domiciliu, că au venit părinții după ei, cu recomandări de tratament. S-au prezentat cu cefalee, febră, frisoane, greață, vărsături, dureri abdominale și scaune diareice. E greu de zis acuma, că sunt mai multe alimente incriminate. În fiecare zi au fost diverse alimente: macaroane cu brânză, carne de pui, carne de pește, legume. Cei doi copii care au rămas peste noapte acuma sunt cu stare generală bună”.

Și reprezentanții Direcției Sanitare Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au demarat o anchetă în tabăra în care ieri se aflau circa 200 de copii.

Directorul adjunct al instituției, Costin Atanasiu:

„Colegi din cadrul DSV Brașov s-au deplasat la unitate, au efectuat un control, în care au constatat mai multe lucruri și unele deficiențe, nu foarte majore. A fost aplicată o sancțiune contravențională, au fost recoltate probe de produse alimentare - ce au servit acei copii. Probele sunt un lucru în cadrul DSV Brașov, la laboratorul sanitar veterinar. Așteptăm rezultatele”.

Reamintim că ieri, în jurul prânzului, a fost înregistrată o alertă de toxiinfecție alimentară într-un complex turistic din zona Moieciu.

Detalii aici: Mai mulți copii cazați la un complex turistic din Fundata au ajuns la spital cu simptome de toxiinfecție alimentară


Camelia Vlad