ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Cu ursul în curte sau în casă zilnic, la Săcele

Publicat: miercuri, 21 Iunie 2023 , ora 13.41
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Urșii coboară tot mai des în zonele locuite, iar în județul Brașov cea mai afectată localitate pare să fie Săcele.

În ultima perioadă, în municipiul Săcele au fost înregistrate zilnic mai multe incidente.

Ieri s-a reușit relocarea unui exemplar, iar astăzi, un alt urs a intrat în gospodăriile oamenilor, după cum ne-a spus primarul municipiului Săcele, Virgil Popa:

“Este o problemă destul de gravă, în ultima perioadă. Nu că apar zilnic, de câteva ori pe zi sunt probleme cu urșii la Săcele. Din fericire, aseară am reușit să capturăm un urs, în zona Dâmbu Morii, un urs cam de 6 ani. El a fost capturat, tranchilizat și relocat. La ora actuală, echipajul de intervenție este în zona strada Ilie Minea, unde un pui de urs mai măricel s-ar părea că s-a suit într-un vișin. Echipa este acolo. Să vedem ce soluții va găsi. Poate reușim să-l relocăm și pe acesta. Cred că mai avem încă vreo trei exemplare cu care ne luptăm aproape în fiecare zi și încercăm să-i prindem și să-i relocăm. Poate actualul guvern, ministrul actual al Mediului va găsi altă soluție, pentru că, din punctul meu de vedere, cred că ar trebui gestionarii fondurilor de vânătoare - la Săcele avem trei fonduri mari de vânătoare - să fie responsabili de la A la Z de tot ceea ce se întâmplă pe această zonă legată de urși. Până la ora actuală n-au fost incidente grave, mă refer la a ataca persoane, dar au intrat în gospodării, au intrat și în case, vă dați seama … oamenii sunt speriați”.

Până la această oră, la Săcele nu a fost necesară soluția recoltării.

Nucu Jalea