ACUM:
12.00
Radiojurnal

Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Max Verstappen de la Red Bull Racing a câștigat Marele Premiu al Canadei

Publicat: duminică, 18 Iunie 2023 , ora 23.28
Sursa foto: Facebook / F1
Sursa foto: Facebook / F1

Olandezul a făcut o nouă cursă perfectă, a condus de la început până la final și domină autoritar Campionatul Mondial de Formula 1.

Poziția secundă a fost ocupată de Fernando Alonso de la Aston Martin, iar ultima treaptă a podiumului i-a revenit britanicului Lewis Hamilton de la Mercedes.

Pe circuitul Gilles Villeneuve din Montreal, piloții de la Ferrari, Lecrec și Sainz, au terminat pe locurile patru și cinci după ce au plecat de pe pozițiile 10 și 11 din grila de start. Locul șase i-a revenit lui Sergio Perez de la Red Bull Racing. Checo a cucerit și punctul suplimentar acordat pilotului care a reușit cel mai rapid tur de pistă.

În puncte au mai încheiat Albon (Williams), Ocon (Alpine), Stroll (Aston Martin) și Bottas (Alfa Romeo).

Următoarea cursă din calendarul Campionatului Mondial de Formula 1 este Marele Premiu al Austriei care se va desfășura în perioada 30 iunie - 2 iulie.
Răzvan Țirea