ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.00
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Adrian Veștea a plecat oficial de la conducerea Consiliului Județean Brașov

Publicat: sâmbătă, 17 Iunie 2023 , ora 13.52
Sursa foto: Facebook / Adrian Veștea
Sursa foto: Facebook / Adrian Veștea

Funcția de președinte al Consiliului Județean Brașov a devenit oficial vacantă. Aleșii județeni s-au reunit, astăzi, în ședință extraordinară, pentru a lua act de demisia lui Adrian-Ioan Veștea, după ce acesta a preluat portofoliul de ministru al Dezvoltării.

„A trebuit să iau această decizie pentru că pot apărea situații de incompatibilitate. Înainte cu multă vreme de a ajunge la Parlament, înainte de a depune jurământul, mi-am depus demisia. Mă despart destul de greu de Consiliul Județean, este o instituție în care am pus foarte mult suflet, este locul unde m-au așezat brașovenii și mi-au dat vot de încredere. Îmi doresc să mă implic, să fac în continuare o activitate administrativă, de această dată la nivelul unui minister. Nu voi uita niciodată Brașovul. Pentru mine, Brașovul înseamnă acasă. În momentul în care ești chemat la a sprijini România, este obligația ta cetățenească de a te implica în această direcție.“ a declarat Adrian Veștea, noul ministru al Dezvoltării.

În continuare, Instituția Prefectului Județului trebuie să emită ordinul de prefect prin care se constată încetarea mandatului lui Adrian Veștea, înainte de termen. 

„Noi, ca instituție a Prefectului, vom emite chiar astăzi ordinul prin care se constată încetarea înainte de termen a mandatului domnului președinte Adrian Ioan Veștea. În zilele următoare, Consiliul Județean Brașov va fi convocat pentru a se stabili care dintre vicepreședinți va prelua atribuțiile de președinte și întreaga procedură care urmează acestui fapt.“, spune Prefectul județului, Cătălin Văsii.

Adina Chirvasă