ACUM:
16.03
Sens unic (continuare)
Urmează:
17.00
Radiojurnal
Apoi:
17.00
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

INTERVIU. Monica Anghel și Andrei Tudor povestesc despre amintirile legate de Brașov, chiar înainte de a închide stagiunea 145 de la Filarmonica Brașov

Publicat: vineri, 16 Iunie 2023 , ora 16.33
Sursa foto: Facebook / Filarmonica Brașov
Sursa foto: Facebook / Filarmonica Brașov

Seri de poveste oferite de Filarmonica Brașov la închiderea celei de-a 145-a stagiuni. Joi seară, pe scena Sălii Patria, s-a derulat în fața publicului o adevărată istorie a muzicii ușoare românești în interpretarea inconfundabilei Monica Anghel, aplaudată la scenă deschisă. 

Cei care nu au reușit să participe la evenimentul de aseară au acum ocazia să se bucure de acordurile muzicii de altădată, reorchestrate de maestru Andrei Tudor, și în acestă seară când spectacolul va fi repus în scenă de la ora 19.00.  

Despre prima seară a evenimentul de neuitat am stat și noi de vorbă chiar cu Monica Anghel, în cadrul emisiunii ”Pulsul Zilei”:  

”A fost o seară magică, aseară, la Filarmonica din Brașov, sub bagheta maestrului Andrei Tudor. A fost un un concert minunat cu muzică ușoară românească, reorchestrată de maestrul Andrei Tudor și maestrul Ionel Tudor. Ne-am bucurat de un public extraordinar, ne-am bucurat fim pe aceeași scenă împreună cu Filarmonica din Brașov, care are o energie aparte și ne-a dat o emoție cu totul și cu totul specială. Și iată împreună am reușit facem un concert minunat și abia așteptăm și concertul din această seară”.

”Copacul”, ”Lalele”, ”Spune-mi” sau ”Oameni” sunt doar câteva dintre piese interpretate, în această formulă, pe scena Filarmonicii Brașov. Spectacolul are și invitați speciali: Florin Stefan, Eusebiu Huțan, Cristian Mogoșan și Hector Mendoza. Despre această colaborare ne-a oferit mai multe detalii, la ”Pulsul Zilei”, Andrei Tudor:

”Nu este prima colaborare cu aceștia, practic noi am mai făcut acest proiect. Premiera acestei idei de reorchestrație a muzicii ușoare românești în variantă simfonică a avut loc la Balul Operei din Cluj, sub cupola Operei din Cluj. Și iată-ne acuma la Brașov pentru închiderea stagiunii. De câte ori avem acest concert, recreăm această muzică și sunt foarte bucuros putem face acest lucru, există o oportunitățile de a pune muzica ușoară românească pe scenele naționale. Sălile sunt pline, oamenii se bucură, impactul este uriaș”.

Întrebați despre amintirile care îi leagă de Brașov, Monica Anghel a menționat cea mai recentă amintire, chiar prima seară a închiderii stagiunii Filarmonicii Brașov, iar Andrei Tudor și-a amintit, cu drag, de vacanțele copilăriei petrecute la munte alături de familia sa, în fiecare an. Însă, nu au omis cea mai de preț amintire profesională comună, ”Cerbul de Aur”.

În timp ce Monica Anghel ne-a menționat anul 1996 când obținut Cerbul de Aur și l-a ținut acasă după 28 de ani, după ce nu mai fusese păstrat aici, Andrei Tudor a rememorat momentul anului 2019 când a dirijat împreună cu tatăl său, maestrul Ionel Tudor, Big Band-ul Radio și 30 de membri ai Orchestrei Operei din Brașov, în cadrul aceluiași festival.

Întregul interviu acordat pentru ”Pulsul Zilei” îl puteți asculta aici:


Bianca Bucă