ACUM:
15.05
Sens unic
Urmează:
16.00
Buletin de știri
Apoi:
16.03
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovenii pot depune cererile pentru a închiria locuri de parcare pentru biciclete

Publicat: miercuri, 14 Iunie 2023 , ora 13.02
Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Facebook / Primăria Municipiului Brașov

De astăzi, brașovenii pot depune cererile pentru a închiria locuri de parcare pentru biciclete. Depunerea cererilor se poate face online sau la Centrul de Informații pentru Cetățeni de la Primărie.

De această facilitate beneficiază deocamdată brașovenii din cartierele Noua, Astra și zona Făget, care pot depune solicitările pentru închirierea a maxim două locuri/persoană sau patru locuri/familie.

Termenul limită pentru depunerea acestor solicitări este 30 iunie. Mia multe detalii ne-a oferit purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea:

"Procedura spune această închiriere se va face în funcție de momentul în care se depune cererea, dar dacă există mai multe solicitări decât locuri disponibile pentru depozitarea bicicletelor, atunci se va face licitație. Este doar o primă etapă. Urmează încă cel puțin amplasarea, în funcție de necesarul de fonduri, a încă trei sau patru astfel de parcări. Am primit deja solicitări de la cetățeni din mai multe zone Bartolomeu, Răcădău, Centru, din altă zonă, din Astra, de la Gemenii, pentru amplasarea de parcări. Colegii mei deja evaluează pe teren vedem dacă avem spațiu disponibil necesar pentru amplasarea acestor parcări".

Conform regulamentului adoptat de Consiliul Local, închirierea locurilor se va face pe o perioadă de un an. Taxa este de 60 lei pe an, respectiv 5 lei pe lună pentru un loc, în cazul în care nu se organizează o procedură de licitație.
Adina Chirvasă