ACUM:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)
Urmează:
21.00
Party Time by Dj Rux
Apoi:
23.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav se fac ultimele pregătiri pentru primul zbor

Publicat: luni, 12 Iunie 2023 , ora 13.33
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Se fac ultimele pregătiri pentru primul zbor pe Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav.

Va fi un zbor inaugural, în dimineața zilei de joi, atunci când va ateriza pe aeroportul brașovean o aeronavă TAROM.

În prezent facem evaluări să vedem care sunt persoanele care vor fi în prima aeronavă. Vom avea și un număr de invitați care vor fi în terminal. Este un moment istoric, ținând cont de faptul că acest proiect a fost o așteptare a brașovenilor de zeci de ani. Nu am reușit să avem până în prezent nicio infrastructură de tip autostradă, deși Brașovul s-a dezvoltat constant. Brașovul a devenit unul dintre principalii participanți la PIB-ul României. Era normal ca Brașovul să aibă aeroport, iar pe viitor, următoare provocare va fi aceea de a lega Brașovul, prin sistem de tip autostradă, de București, de Sibiu și de Moldova, de Bacău”, a spus președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Terminalul a fost deja văzut de peste 50.000 de brașoveni, în weekend, atunci când au fost Zilele porților deschise.

Pentru fiecare brașovean, aeroportul va fi o mare șansă, crede și managerul Muzeului Județean de Istorie, Nicolae Pepene:

“Atât ca brașovean, cât și ca manager al unei instituții de cultură, normal că văd această inaugurare ca un moment fericit în istoria noastră. De fapt, cred că este cel mai important moment istoric din istoria Brașovului de mai mult de 50 de ani. Da, am prins aripi, cred, cu toții. Mă bucur că sloganul pe care eu l-am lansat pentru Consiliul Județean în 2018 - «Din 1918 în inima României» - s-a transformat acum în «Inima României a prins aripi». Eu zic că fiecare brașovean a prins aripi. Fiecare va avea câștiguri personale; dacă nu pentru el, pentru copiii lui, pentru nepoții lui. Adică mai multe oportunități în a-și găsi un loc de muncă potrivit, în a-și dezvolta o afacere, în a avea o viață mai bună”.

Conform informațiilor Consiliului Județean Brașov, valoarea lucrărilor la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav se ridică la 140 de milioane de euro.

Sursa foto: Radio România Brașov FM

Adina Chirvasă