ACUM:
0.00
Transilvania by night
Urmează:
6.00
Agenda Zilei
Apoi:
7.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

La Fabrica de Zahăr Bod producția nu va fi reluată nici în acest an

Publicat: miercuri, 7 Iunie 2023 , ora 10.20
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

La Fabrica de Zahăr Bod producția nu va fi reluată nici în acest an.

Asta pentru că fermierii din județele Brașov, Covasna și Harghita nu au încheiat contracte cu fabrica.

Unitatea de producție va intra în conservare, iar în viitorul apropiat va fi sistată și activitatea de ambalare a zahărului adus din Ucraina, după ce din data de 5 iunie au fost interzise exporturile din această țară către Uniunea Europeană.

Motivul este unul foarte simplu: nu am găsit înțelegere și nici fermierii nu au avut anul acesta suprafețe pregătite pentru a putea cultiva în zona Brașov, Covasna, Harghita. Cei care au cultivat sfeclă de zahăr în zona Brașov – Harghita - Covasna au semnat contracte cu noi și sfecla va merge în fabrica de zahăr de la Luduș. Vom procesa acolo anul acesta, deoarece împreună cu fermierii din zona Mureșului am reușit să strângem o suprafață mică față de ceea ce ne-am dorit noi, doar pentru fabrica de la Luduș”, a explicat directorul general Best Achiziții, Mihaela Neagu.

Pentru că producția de zahăr va fi mai mică anul acesta, cumpărătorii vor resimți scumpirile la raft.

Sursa foto: Radio România Brașov FM





Ruxandra Stoica