ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Jandarmii brașoveni, prezenți la datorie și în minivacanța de Rusalii

Publicat: miercuri, 31 Mai 2023 , ora 17.14
Sursa foto: Facebook / Jandarmeria Brașov
Sursa foto: Facebook / Jandarmeria Brașov

Jandarmii brașoveni, din nou, la datorie! În minivacanța de Rusalii, aceștia vor asigura măsuri de ordine și siguranță publică în zonele din imediata apropiere a lăcașurilor de cult pe timpul slujbelor religioase.

De asemenea, vor fi prezenți în zone aglomerate, piețe și centre comerciale, gări și stații de transport, precum și la toate manifestările cultural-artistice care au loc în județ în aceste zile.

În această perioadă, efective sporite de jandarmerie montană vor fi angrenate și în misiuni de ordine publică în zonele turistice frecventate și vizitate de turiști, în zonele de agrement și de picnic, cu principala misiune de a acorda sprijin și îndrumare, fiind pregătiți să intervină pentru ajutorul persoanelor aflate în dificultate.

Jandarmii brașoveni au și câteva recomandări:

- Să consultați starea vremii și să fiți pregătiți cu echipament pentru vreme rea (ploaie, vânt, grindină), având în bagaj echipament impermeabil;

- Să vă deplasați numai pe trasee marcate și să nu vă abateți de la traseul stabilit;

- Să aveți o hartă cu traseele montane;

- Să informați cabanierul de traseul pe care urmează să-l parcurgeți;

- În caz de accidente, probleme de sănătate, să solicitați ajutorul autorităților;

- Să nu plecați singuri la drum;

- Să aruncați deșeurile doar în locurile special amenajate;

- Să aprindeți focul doar în locurile amenajate și să-l supravegheați în permanență;

- Să lăsați locul în care v-ați relaxat curat și nealterat;

- Să vă parcați autovehiculele doar în parcările amenajate în acest scop;

- Să nu desfășurați activități de picnic în afara zonelor special amenajate în acest scop.

"Având în vedere că în ultima perioadă s-a constat o creștere a numărului de apeluri care semnalează prezența animalelor periculoase, facem încă o dată un apel la cetățeni să înțeleagă că menirea mesajelor Ro- Alert nu este acela de a-i face să vină la locul unde este semnalată prezența urșilor, pentru că astfel își pot pune viața în pericol, dar și îngreunează intervenția instituțiilor abilitate să soluționeze astfel de situații. E recomandat să stea în casă, în general să se adăpostească și să respecte recomandările din aceste mesaje. Le reamintim oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situații, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere și să nu se apropie de urși pentru a-i filma sau fotografia", se arată într-un comunicat de presă al Jandarmeriei Brașov.

Radio România Brașov FM