ACUM:
10.03
Weekend împreună
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Proteste ale profesorilor din Brașov

Publicat: luni, 29 Mai 2023 , ora 12.13

Peste 200 de cadre didactice din Brașov protestează în fața Prefecturii. Dascălii sunt nemulțumiți că Guvernul nu le respectă solicitările.

„Pâinea noastră o muncim, noi aici nu cerșim“ - este mesajul pe care îl scandează cu toții, dar nemulțumirile sunt multe. 

„Ne-a ajuns cuțitul la os. Guvernanții își bat joc de noi în privința salarizării. Este inadmisibil ca un profesor debutant, cu facultate, să aibă salariul de 2.400 de lei, iar personalul nedidactic să aibă salariul de 1.900 de lei. Din păcate, cu banii ăștia nu se poate trăi în România. Oferta Guvernului este jignitoare, oamenii trebuie să-și plătească atât facturile, cât și coșul zilnic. Mâine vom merge la București, deja suntem organizați, vom fi cel puțin 100 de oameni. Cât este grevă, nu se poate vorbi nici despre încheierea mediilor, nici despre înscrierile la Bacalaureat.“, a declarat Alin David, președintele Uniunii Județene Spiru Haret. 

Guvernul a propus plata în două tranșe a 2.500 de lei pentru personalul didactic și auxiliar și 1.000 de lei pentru personalul nedidactic, anunțând o dislocare totală de fonduri de peste 700 milioane de lei, dintre care 410 milioane bani de la Uniunea Europeană.

Sindicaliștii cer, în schimb, ca indemnizația profesorului debutant să fie cel puțin cât salariul mediu brut pe economie și vor o majorare salarială cu 25% până la intrarea în vigoare a legii salarizării unice. 

Adina Chirvasă