ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

„Tinerii dezbat”, de mâine și până duminică, la Colegiul Național Unirea

Publicat: joi, 25 Mai 2023 , ora 11.33

De mâine și până duminică, la Colegiul Național Unirea are loc etapa județeană a Olimpiadei Naționale de Argumentare, Dezbatere și Gândire Critică ”Tinerii dezbat”.

La competiția din acest an, care promovează dezbaterile academice în mediul școlar, sunt înscrise 24 de echipe la secțiunile începători și avansați, de la 13 licee din județ.

Totodată, în organizarea competiției participă peste 100 de elevi și studenți voluntari, coordonați de Fundația Tineri pentru Tineri, filiala Brașov.

Este o olimpiadă care pune în evidență creativitatea și capacitatea copiilor de a cerceta, de a argumenta, de a participa, în condiții, uneori chiar de stres, la un concurs care le oferă foarte mari provocări. Avem și moțiuni foarte interesante. Se vor juca două moțiuni, atât la începători, cât și la avansați. Prin tragere la sorți, copiii vor afla înainte de fiecare meci care este moțiunea pe care o vor juca, echipa împotriva căreia vor juca și ce rol vor avea în acest meci, acela de opoziție sau acela de guvern. Este un concurs care deschide foarte mult mintea copiilor, pentru că ei sunt pregătiți în orice moment să aducă argumente atât pro și contra unei moțiuni”, a precizat Silviana Cioceanu, inspector pentru proiecte educaționale IȘJ Brașov.

Ruxandra Stoica