ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Aeroportul Internațional Brașov este gata-gata!

Publicat: miercuri, 24 Mai 2023 , ora 17.27
Sursa foto: Facebook / Aeroportul Internațional Brașov
Sursa foto: Facebook / Aeroportul Internațional Brașov

Construirea infrastructurii Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav a ajuns în punctul final al ultimelor proceduri de recepție, anunță administrația județeană.

Astfel, au fost bifate și ultimele verificări la clădirea de contingență și a turnului de control virtual care va asigura dirijarea zborurilor pe acest aeroport.

Cât a costat toată investiția în obiectiv, primul de acest tip realizat după 50 de ani în România, ne-a spus președintele CJ Brașov, Adrian Veștea:

"Ajungem undeva la aproape 140 de milioane de euro, o investiție care vorbim la modul realist, era destul de greu o finanțăm integral din bugetul Consiliului Județean Brașov, fiindcă există o presiune destul de mare pentru toate celelalte capitole bugetare pe care noi le avem de realizat pentru a asigura buna funcționare a instituțiilor care sunt în subordinea noastră. Dar ceea ce cred este foarte important este faptul am avut curajul, am început derulăm toate aceste proceduri de achiziție și facem o planificare multianuală. Contribuția Guvernului a fost în diverse etape. Cele mai mari sume le-am luat în ultima perioadă, am luat aproximativ 130 de milioane de lei".

În 15 iunie sunt programate atât inaugurarea oficială, cât și primele zboruri la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav.

Camelia Vlad