ACUM:
13.03
Pulsul zilei (continuare)
Urmează:
14.00
Buletin de știri
Apoi:
14.03
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Ce cred elevii brașoveni despre greva profesorilor

Publicat: miercuri, 24 Mai 2023 , ora 12.12
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Este a treia zi de grevă în sistemul de învățământ și chiar dacă la Brașov nu toți dascălii au încetat munca, elevii brașoveni le solicită tuturor să aibă în vedere și interesul copiilor.

“Suntem la mijloc, din păcate, în ceea ce se întâmplă. Ca și elevi, clar, noi suntem principalii beneficiari ai sistemul educațional și toate aceste repercusiuni sunt asupra noastră, din păcate și nu putem face multe. Înțelegem cauza profesorilor, o susținem, într-o oarecare măsură înțelegem. Și noi am văzut neregulile care se află în sistemul nostru. În același timp, le solicităm și îi rugăm pe profesori, cât și pe cei de la minister și sindicate, să colaboreze unii cu alții și să soluționeze această situație cât mai rapid, cât mai ușor posibil, pentru ca elevii să se întoarcă la cursuri. Și mai ales, să nu fie nevoie să se decaleze examenele de Bacalaureat și de clasa a 8-a, pentru că asta ar fi o problemă și pentru elevi și pentru sistemul universitar”, a spus Filip Năstase, președinte al Consiliului Județean al Elevilor Brașov.

Reprezentanții elevilor au mai precizat că au făcut un sondaj în școlile din județ, la care au răspuns doar o parte dintre școli.

Sondajul a arătat că în 7 școli, cursurile sunt suspendate, în alte 21, sunt profesori care fac ore, iar alții nu fac și în 21 de școli sau licee, cursurile se desfășoară normal.

La școlile la care se vine parțial la cursuri, sunt elevi care parcurg și distanțe de peste 30-40 de km ca să ajungă la școală, pentru una, două sau trei ore.

Adina Chirvasă