ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Testare gratuită pentru virusurile hepatitice B și C la Spitalul Municipal Săcele

Publicat: marți, 23 Mai 2023 , ora 14.16
Sursa foto: Facebook / Spitalul Municipal Sacele
Sursa foto: Facebook / Spitalul Municipal Sacele

Pacienții care se prezintă la control, la programări sau la alte investigații în cadrul Spitalului Municipal Săcele pot beneficia și de teste rapide gratuite pentru depistarea infecției cu virusurile hepatitice B și C.

Se vor face gratuit aceste teste, atât pacienților care vin pentru alte probleme la spital - și sunt de acord să li se facă acest test - și pentru persoane care vor în mod expres să facă doar acest test. Și acestea se pot adresa spitalului nostru și vor veni la camera de gardă sau la spitalizare de zi. Pot fi testați și pacienții neasigurați. Programul se adresează tuturor pacienților”, a precizat directorul spitalului, dr. Rodica Pârvan.

Astfel, Spitalul Municipal Săcele se alătură campaniei de testare gratuită pentru depistarea persoanelor infectate cu virusul hepatitic B și C, acțiune organizată de Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice din România începând cu 15 mai.

Această inițiativă face parte din campania europeană care încurajează informarea cu privire la beneficiile testării precoce pentru hepatita cronică virală.

Efectuăm această campanie de testare pentru hepatitele virale în parteneriat cu Spitalul Municipal din Săcele, având în vedere și facilitățile pe care acest spitale le oferă tuturor brașovenilor. Este singurul spital din județul Brașov care oferă acces la Fibroscan. În plus, spitalul se află într-o zonă cu acces la persoane care chiar au nevoie de aceste servicii. Am organizat această campanie cu ocazia Săptămânii Europene a Testării, dar o vom continua cel puțin până la finalul lunii mai”, a precizat președinta asociației APAH-RO, Marinela Debu.

De asemenea, pacienții neasigurați depistați în proiect vor avea parte de sprijin în efectuarea investigațiilor suplimentare, respectiv testul pentru virusul hepatitic D, în cazul pacienților depistați cu hepatită virală B.

Sursa foto: Facebook / Spitalul Municipal Sacele

Camelia Vlad