ACUM:
19.03
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale
Urmează:
20.00
Radiojurnal
Apoi:
20.10
Pasaj urban - Dialoguri multiculturale (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Fabian Pavel Velicea a creat "profesorul online care nu te lasă să trișezi la examen"

Publicat: duminică, 14 Mai 2023 , ora 21.48
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Fabian Pavel Velicea a creat "profesorul online care nu te lasă să trișezi la examen", pentru studenții programatori.

Este student în anul 2 la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor a Universității Transilvania și după luni bune de muncă și verificări, ne-a prezentat programul de examen securizat cu generare de cerințe pe loc, cu ajutorul Chat GPT. Deocamdată este aplicabil doar celor din domeniul calculatoarelor, pentru că, în fapt, este un sistem pentru examenele Java.

Ideea a avut-o încă din vremea când era licean, dar în studenție a pus-o în practică, luând ca model chiar un examen susținut de el, pe calculator:


Când studentul ajunge în fața calculatorului, trebuie să-și introducă datele, care sunt securizate, apoi este întâmpinat cu un tutorial, în care îi sunt explicate detaliile de care are nevoie. Softul de examen are nevoie de internet în timpul folosirii lui, dar Fabian a avut grijă să blocheze orice ar putea inspira studentul să trișeze.

Programul este gândit să trimită rezolvările către profesor, prin e-mail, deși tânărul ar vrea să îl seteze și pentru corectarea pe loc.

Mai are încă de lucru la el și vrea să îl îmbunătățească, dar e dispus să ofere aplicația facultății. Cât despre viitorul AI la catedră, Fabian crede că aceasta nu va putea lua locul profesorului, ca formator.

În privința înlocuirii profesorului evaluator, va depinde de dascăl dacă va alege să creeze subiecte șablon, așa cum poate face și Chat GPT, sau să fie creativ în elaborarea lor.

Adina Chirvasă