ACUM:
10.03
Weekend împreună
Urmează:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Directorul Serviciului Public Local de Termoficare Brașov, reținut pentru 24 de ore

Publicat: vineri, 12 Mai 2023 , ora 16.14
Sursa foto: arhivă / Poliția Română
Sursa foto: arhivă / Poliția Română

În urma descinderilor de ieri, de la SPLT Brașov, instituție subordonată Consiliului Local Brașov, directorul Mircea Marin a fost reținut pentru 24 de ore, a anunțat Direcția Națională Anticorupție.

Mircea Marin este acuzat de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, luare de mită, în formă continuată, trafic de influență și cumpărare de influență.

Reținut a fost și directorul adjunct al SPLT Brașov, Gheorghe Corboș, acuzat tot de abuz în serviciu și folosirea unor informații ce nu sunt destinate publicității.

Și Mihaela Elena Mesaroș, șefa Serviciului Administrativ din cadrul SPLT Brașov, a fost reținută pentru 24 de ore.

Aceasta este acuzată de complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor, în perioada iunie – noiembrie 2022, inculpatul Marin Ionuț Mircea, în calitate de director al Serviciului Public Local de Termoficare Brașov și în înțelegere cu inculpatul Corboș Gheorghe, în calitate de director adjunct al aceluiași serviciu, ar fi dispus și coordonat derularea formală a mai multor proceduri de achiziție directă publicate în SEAP, prin care ar fi favorizat câștigarea mai multor contracte de lucrări și servicii de către societățile comerciale implicate în cauză.

Printre altele, Mircea Marin este acuzat că ar fi primit două autoturisme evaluate la peste 70.000 de euro.

Prejudiciul cauzat Serviciului Public Local de Termoricare Brasov este de aproape 1,2 milioane de lei.

Astăzi, cei trei vor fi prezentați judecătorilor din cadrul Tribunalului Brașov cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Față de inculpata Mesaroș Mihaela Elena s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

*Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Pe aceeași temă: Percheziții într-un dosar de corupție

Poziția primarului față de descinderile DNA la SPLT




Radio România Brașov FM