ACUM:
21.00
Party Time by Dj Rux
Urmează:
23.00
Transilvania by night
Apoi:
0.00
Transilvania by night

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Zilele porților deschise, la Aeroportul Brașov, în 10 și 11 iunie

Publicat: joi, 11 Mai 2023 , ora 15.49
Sursa foto: Radio România Brașov FM
Sursa foto: Radio România Brașov FM

Brașovenii sunt invitați la Zilele porților deschise la Aerorportul Internațional Brașov Ghimbav, în 10 și 11 iunie, au anunțat autoritățile județene.

Zborul inaugural va avea loc în 15 iunie, când vor fi operate și primele curse.

“Anumiți operatori aerieni s-au grăbit. Nu ne-au lăsat ziua de 15 când, practic, ai posibilitatea să gândești o festivitate și un eveniment pe Aeroportul de la Brașov. Practic, e prima zi în care ești operațional și poți să aterizezi și să decolezi în condiții de legalitate și atunci am considerat de cuviință că vom face o zi a porților deschise pentru toți cetățenii județului Brașov, în care vom avea atât show aviatic, cât și anumite evenimente culturale, anumite spectacole. De asemenea, vom avea anumite tururi ghidate în interiorul terminalului și pe Aeroportul de la Brașov”, a spus președintele CJ Brașov, Adrian Veștea.

Șeful administrației județene a adăugat că prima cursă care va ateriza oficial la Ghimbav este cea de la Stuttgart, la ora 9.00.

Adrian Veștea a precizat și că sunt discuții cu societatea de transport RATBV, astfel încât să înceapă operarea unor linii din zona metropolitană spre Aeroport.

Ce alte destinații sunt programate începând cu 15 iunie ne spune directorul obiectivului, Alexandru Anghel:

“La modul concret, începând cu 15 avem compania Dan Air, care va opera cursele Nurnberg, Stuttgart, Barcelona, Bruxelles, Munchen și Londra. Wizz Air-ul va începe din luna august și din septembrie curse de Londra și de Dortmund și mai avem discuții, sunt foarte avansate, să înceapă cursele de Budapesta, de Paris, Telaviv. Urmează să concretizăm. Budapesta se discută de frecvență zilnică. Cursele charter sunt ale tur operatorilor, se vor zbura cu HiSky, cu Animawings, eventual cu TAROM, către Antalya și Creta”.

La inaugurarea din 15 iunie vor participa și oficialități de la cel mai înalt nivel, care s-ar putea deplasa de la București la Brașov cu o cursă Tarom.

Camelia Vlad