ACUM:
9.03
Bună dimineața Transilvania (continuare)
Urmează:
10.00
De 10 ori România
Apoi:
11.00
Buletin de știri

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Zeci de străzi din oraș vor avea iluminat public cu leduri

Publicat: marți, 9 Mai 2023 , ora 18.39
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov
Sursa foto: Primăria Municipiului Brașov

Zeci de străzi din oraș vor avea iluminat public cu leduri.

Primăria Brașov a semnat astăzi contractul pentru achiziția serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor de modernizare și extindere a sistemului de iluminat public din municipiul Brașov - Etapa a III-a.

În total, investiția presupune instalarea a aproximativ 22 de kilometri de rețea, peste 870 de stâlpi noi, peste 900 de corpuri de iluminat tip LED și 900 de module de telegestiune.

La acestea se adaugă iluminatul suplimentar al trecerilor de pietoni.

“Această investiție cuprinde 38 de străzi, majoritatea străzi noi din cartierele Bartolomeu Nord și Stupini, dar include și instalarea unui sistem de iluminat pe străzile Carpaților și Zizinului, tronsonul între Gemenii și pasaj, și pe celălalt trotuar, modernizarea iluminatului pe străzile Berzei și Sitarului, inclusiv coborârea în subteran a rețelei electrice și iluminatul perimetral al cimitirului Șprenghi”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Contractul are o valoare de aproape 11 milioane lei, fără TVA. Durata de implementare a proiectului este de 15 luni, din care 3 luni proiectarea și 12 luni execuția lucrărilor.

În paralel, municipalitatea a început etapa a IV-a a proiectului, în prezent fiind făcută analiza situației din teren. În această etapă, vor fi incluse toate curțile unităților de învățământ din oraș.

Adina Chirvasă