ACUM:
11.03
Weekend împreună (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Mai puțin de 24 de ore până la încoronarea Regelui Charles al III-lea. Care este atmosfera în satul Viscri

Publicat: vineri, 5 Mai 2023 , ora 10.31
Sursa foto/video: Radio România Brașov FM
Sursa foto/video: Radio România Brașov FM

Au mai rămas mai puțin de 24 de ore până la încoronarea Regelui Charles al III-lea, care va avea loc sâmbătă.

Satul Viscri, promovat și vizitat de atâtea ori de Regele Charles este conectat și el la acest moment cu totul special pentru comunitatea locală.

Sătenii așteaptă cu nerăbdare evenimentul, iar la Primăria Bunești este agitație mare.

„Emoții sunt, având în vedere că l-am cunoscut personal. Și am stat de vorbă cu dânsul. A fost în Primărie, a vorbit cu oficialitățile locale. E ceva mai deosebit pentru noi. M-a impresionat modestia de care a dat dovadă. Un om simplu, calm, care intră în sufletul omului. (...) Când mergea pe cărări, cu bastonul, nu aveai impresia că este Prințul Charles”, ne-a spus viceprimarul Dumitru Gărgărici.

Localnicii au amintiri frumoase legate de Majestatea Sa și spun că vor urmări la televizor, dacă vor avea timp, ceremonia încoronării:


Alexu Toader, managerul unei pensiuni care se află în apropierea casei de la Viscri a Regelui Charles ne-a explicat de ce a ales fostul prinț să promoveze Transilvania:

“Peisajul natural prezintă o serie de elemente de floră și faună care au dispărut în restul Europei, care sunt unice aici. În același timp, patrimoniul cultural material era unul spectaculos pentru că fiind un sat foarte retras, Viscri se menținuse mult mai autentic și era foarte bine conservat. (...) Putem zice că e importantă asocierea dintre Familia Regală și implicit prințul devenit rege, Charles, cu Transilvania și cu Viscri pentru că reprezintă o validare a unicității pe care o are Transilvania”.

Tot mai mulți vizitatori ajung în ultima perioadă la casa Regelui Charles din satul Viscri.

Ursula Radu-Fernolend, născută și crescută aici, trage un semnal de alarmă și are câteva sfaturi pentru turiști:

“Aceste reguli și specificități ale satului sunt unele dintre motivele principale pentru care Majestatea Sa a ales să își lege imaginea de satul nostru. Respectiv ulița piertruită, casele frumoase, în culori pastelate, șirul de case mai exact. Iar dacă venim și parcăm autocare și mașini de-a lungul străzii, atunci nu mai vedem aceste frumuseți pe care și Majestatea Sa le apreciază atât de mult”.


Mâine, în ziua încoronării Regelui Charles, la casa Majestății Sale din Viscri sunt programate mai multe festivități care vor marca momentul de la Palatul Buckingham.

Sursa foto/video: Radio România Brașov FM
Radio România Brașov FM