ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din sport Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Simona Halep, prima reacție după suspendare

Publicat: vineri, 28 Aprilie 2023 , ora 9.23
Sursa foto: arhivă / Facebook / Simona Halep
Sursa foto: arhivă / Facebook / Simona Halep

Simona Halep, la prima reacție după suspendare.

Simona Halep, fostă număr 1 mondial în tenisul feminin, suspendată din octombrie anul trecut după ce a fost depistată pozitiv la roxadustat, o substanță interzisă, a explicat într-un interviu acordat pentru Tennis Majors că a fost victima unei "contaminări a unuia dintre suplimentele sale alimentare".

Principala temă abordată de Simona Halep e legată de tergiversarea judecării cazului care îi va reveni unui tribunal independent, fără a se cunoaște însă când va avea loc acel moment.

"Am vrut să tac până când cazul va fi rezolvat. Nu am vrut să ies și să vorbesc pentru că a fost foarte emoționant. Și de fapt, așa cum am spus, nu m-am descurcat foarte bine. Dar acum simt nevoia să vorbesc cu voce tare suporterilor mei, fanilor mei și publicului, pentru că sunt sigur că ei chiar vor să știe de ce durează atât de mult și chiar am simțit nevoia să fac asta. De aceea sunt aici astăzi" a declarat Halep.

Fostul număr 1 mondial a anunțat, la 21 octombrie 2022, pe Instagram, că a fost testată pozitiv la un control antidoping, la roxadustat, o substanță interzisă clasificată ca eritropoietină în regulamentele Agenției Mondiale Antidoping.

Halep a criticat organismele anti-doping și a spus că audierea din februarie a fost în cele din urmă amânată pentru 24 martie, deoarece ITF a avut nevoie de mai mult timp pentru teste suplimentare, dar și data ulterioară a fost amânată.

Audierea Simoneu Halep este acum programată pentru 28 mai, prima zi a Roland Garros.

Deși nu a mai jucat din august, ea a anunțat că nu renunță și vrea să revină în elita tenisului.

Sursa foto: arhivă / Facebook / Simona Halep

Mai multe articole despre Simona Halep găsiți AICI

Adrian Susanu