ACUM:
13.00
Buletin de știri
Urmează:
13.03
Top 30 Brașov FM
Apoi:
14.00
Top 30 Brașov FM (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Brașovenii vor putea testa și benzile dedicate pentru autobuzele RAT

Publicat: vineri, 21 Aprilie 2023 , ora 16.22
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Duminică, atunci când va fi Parada Junilor călare, brașovenii vor testa și benzile dedicate pentru autobuzele RAT. Acestea vor fi începând cu ora 9.00, de la Onix și Camera de Comerț către Livada Poștei.

După trecerea junilor, va fi creată, de asemenea, o bandă dedicată transportului în comun între Livada Poștei și mall-ul din Centrul Civic, până la ora 18:00.

Mai mult, autobuzele de pe 15 trasee vor fi suplimentate, astfel încât, brașovenii sunt invitați să-și lase mașinile personale acasă.

Benzile speciale vor fi delimitate cu conuri de semnalizare, dar pe traseu vor exista și panouri de informare, voluntari și polițiști. Proiectul benzilor dedicate transportului în comun va începe în curând în oraș, după cum a precizat primarul municipiului Brașov, Allen Coliban:

”Este un proiect care este la finalul stadiului de proiect tehnic. Avem avizul comisiei de circulație, dar încă mai așteptăm avizul poliției Rutiere pe soluțiile propuse. Au fost discuții punctuale, inclusiv ieri, în Primăria Brașov, cu reprezentanții Poliției Rutiere. De îndată ce vom avea acest aviz, putem demarăm licitația pentru execuție. Proiectul ar trebui  se închidă până la 31 decembrie finalul acestui an”.

Proiectul a fost semnat în 2020 și este derulat cu fonduri europene.
Adina Chirvasă