ACUM:
15.05
Sens unic
Urmează:
16.00
Buletin de știri
Apoi:
16.03
Sens unic (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Jurnaliștii și-au exersat îndemânarea în cadrul Cupei Forțelor Terestre la Tir „Sarmizegetusa 100”

Publicat: joi, 20 Aprilie 2023 , ora 18.56
Sursa foto: Facebook / Brigada 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa"
Sursa foto: Facebook / Brigada 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa"

Jurnaliștii brașoveni au ieșit pe teren pentru a trage cu mitraliera. Aceștia au participat la Cupa Forțelor Terestre la Tir "Sarmizegetusa 100", alături de reprezentați ai autorităților publice locale, instituțiilor naționale de apărare și ordine publică, dar și membri ai comunității locale.

Timp de câteva ore, astăzi, în poligonul de tragere Măgurele din Brașov a avut loc un eveniment special cu trageri de luptă. Acesta a fost organizat de Brigada 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa".

Activitatea de astăzi face parte din rândul celor menite să sărbătorească anticipat Ziua Forțelor Terestre, marcată în fiecare an pe data de 23 aprilie.

"În cadrul ședințelor de tragere, după o prelucrare temeinică a regulilor și măsurilor de siguranță , toți cei invitați s-au putut bucura de experiența inedită de a executa trageri cu diferite categorii de armament, începând cu pistolul calibrul 9mm, pușca semiautomată cu lunetă, pistolul mitralieră și terminând cu mitraliera de companie calibrul 7,62 mm, cea care a provocat cele mai mari emoții în rândul civililor și nu numai. Astfel de activități sunt menite să sporească transparența instituției militare, precum și deschiderea armatei către societate", a detaliat cpt. Gabriel Constantin, ofițer de informare și relații publce al Brigăzii 2 Vânători de Munte "Sarmizegetusa".

La final, toți cei care trăit această experiență inedită au fost premiați cu diplome, dar au fost recompensați și cu deja celebra fasole cu cârnați servită la popotă.

Radio România Brașov FM a fost reprezentată de jurnaliștii Monica Neacșu, Bianca Bucă și Nucu Jalea.

Radio România Brașov FM