ACUM:
10.00
De 10 ori România
Urmează:
11.00
Buletin de știri
Apoi:
11.03
Pulsul zilei

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

8 din 10 absolvenți de liceu ar promova Bacalaureatul dacă ar primi subiecte la fel ca la simulare

Publicat: vineri, 14 Aprilie 2023 , ora 15.39
Sursa foto: arhivă / radiooltenia.ro
Sursa foto: arhivă / radiooltenia.ro

8 din 10 elevi de clasa a 12-a ar promova Bacalaureatul dacă ar primi subiecte la fel cum au fost cele de la simulare.

Cel puțin așa relevă statistica realizată de către Inspectoratul Școlar Județean, după centralizarea rezultatelor de la simularea examenului de Bacalaureat.

Potrivit IȘJ Brașov, elevii claselor terminale de liceu au obținut, la simularea examenului de Bacalaureat din acest an, rezultate mai bune decât în anul precedent.

„Pe baza acestor rezultate, incomplete, ce-i drept, pentru o statistică finală, procentul elevilor de clasa a 12-a care ar promova examenul de Bacalaureat în acest an ar fi de 81,84. În analizarea acestor rezultate ar trebui să ținem cont că, din experiența anilor trecuți, dar și din declarațiile profesorilor și ale elevilor, subiectele de la simulare au un grad de dificultate ușor mai ridicat decât cele de la examenul propriu-zis. De asemenea, ar trebui luat în considerare și factorul psihologic emoțional, diferit la simulare față de cel de la examenul real”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur.

Ca și în alți ani, elevii de la formele de învățământ seral și frecvență redusă au fost prezenți în număr mic la simulare.

Adina Chirvasă