ACUM:
11.03
Pulsul zilei
Urmează:
12.00
Radiojurnal
Apoi:
12.10
Pulsul zilei (continuare)

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

Weekend cu incidente pe pârtiile din Poiana Brașov

Publicat: luni, 10 Aprilie 2023 , ora 11.22
Sursa foto: arhivă
Sursa foto: arhivă

Datorită precipitațiilor din ultimele zile, în Poiana Brașov, au fost reamenajate 3 pârtii din partea inferioară a domeniului schiabil ceea ce a determinat și o creșetere a numărului de schiori, dar și a incidentelor pe pârtii.

Weekendul a fost marcat de 15 incidente. Așadar, salvatorii montani au avut de lucru și au venit din nou cu câteva sfaturi pentru turiști. În primul rând, trebuie știut că după orele prânzului, tempereturile pozitive topesc stratul de zăpadă care devine greu și apos.

Profeșioniștii numesc fenomenul zăpadă ortopedică deoarece schiatul pe o astfel de suprafață solicită foarte tare încheieturile genunchiului, iar la viteze mai mari, se poate ajunge la accidentări foarte grave. Totodată schiurile sau placa devin greu de controlat iar zăpada umedă și lipicioasă se acumulează în dune care se întăresc și devin obstacole greu de reperat mai ales dacă nu bate soarele.

Cei care schiază pe partea inferioară mai trebuie să fie atenți că pe anumite porțiuni de pârtie sunt zone cu strat insuficient sau zone cu pietre. Pentru siguranță trebuie respectate toate zonele marcate cu indicator pârtie închisă. Evitați pe cât posibil schiatul în afara pârtiei, sub stratul proaspăt de zăpadă se pot ascunde diferite pericole cum ar fi pietre și cioate invizibile.

De asemenea, cei care nu cunosc masivul se pot rătăci foarte ușor.

Administratorii domeniului schiabil au anunțat că vor prelungi sezonul cât mai mult posibil ceea ce înseamnă că se poate schia cu siguranță și de Paște.

În acest moment se schiază pe toate pârtiile din partea superioară, iar stratul de zăpadă bătătorită măsoară aproximativ 25 decentimetri. În partea inferioară stratul de zăpadă este de 10 centimetri și se schiază pe pârtiile Sulinar, Drumul Roșu și pe pârtia de începători Bradul.

Nucu Jalea