ACUM:
7.03
Bună dimineața Transilvania

Arhivă : Știri din Brașov Înapoi

Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la inalțime ! - Asculta LIVE - Postul tău de știri și informații de actualitate din Brașov, naționale și internaționale! - Radio Romania Brasov 93.3 FM - Mereu la înalțime ! - Asculta LIVE

În luna martie, inspectorii de muncă brașoveni au dat amenzi de 127.000 de lei

Publicat: joi, 6 Aprilie 2023 , ora 12.46
Sursa foto: arhiva / radioresita.ro
Sursa foto: arhiva / radioresita.ro

În luna martie, inspectorii de muncă din Brașov au dat amenzi de 127.000 de lei în urma neregulilor constatate după cele 183 de controale de luna trecută.

Au fost depistate 20 de persoane care efectuau muncă nedeclarată pentru 4 angajatori. Aceștia din urmă au primit amenzi totale de 60.000 de lei. Inspectorul șef al ITM Brașov, Adrian Reit, ne spune care au fost principalele nereguli constatate:

"Pentru primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activității, au fost sancționați 3 angajatori, identificându-se 19 persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare. S-au aplicat 2 amenzi contravenționale în valoare totală de 40.000 lei. Pentru primirea la muncă a persoanelor fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidență a salariaților cel târziu în ziua anterioară începerii activității a fost sancționat un angajator, identificându-se o persoană în această situație, aplicându-se o amendă contravențională în valoare de 20.000 lei".

În domeniul securității și sănătății în muncă, ITM Brașov a efectuat 103 controale și a amendat 23 de angajatori cu sancțiuni de 29.000 de lei.

Radio România Brașov FM